Jdi na obsah Jdi na menu
 


8_2012 Závěr sezóny

září - říjen

Podzim tohoto roku nám přinesl spíš starosti než radosti a tak se nám podařily pouze tři kratší a celkem obyčejné vyjížďky.

1/ projížďka Kokořínským Údolím - 9.9. :

  Po projetí Kokořínským Údolím jsme pokračovali směrem na Kaninu a pak jsme prokličkovávali vesničkami až k rozhledně HRADIŠŤ u Kadlína. Zde nás místní pamětník zásobil veškerými informacemi z doby minulé až po dnešek. Mimo jiné do základů rozhledničky totiž přispěli místní obyvatelé památečními kamínky ze svých " domácích sbírek". Jelikož jsme byli vyzbrojeni dalekohledem, objevila jsem v dálce směrem na Katusice  větrný mlýn - pamětník nás nasměroval, tak jsme to chtěli vidět zblízka. Nasměrování bylo správné - moje počítání křižovatek ne,  tak jsme si udělali cvičné kolečko ve vesničce Stránka. Na podruhé jsme již vyjeli na hlavní a pokračovali správným směrem. Projeli jsme Vrátnem a skončili v Klukách, odbočka k mlýnu nikde. Vrátili jsme se do Vrátna a zkusili druhou stranu - hurá úspěch. Po prohlídce jsme pokračovali po příjezdovce a ocitlise na hlavní silnici z odbočky, kterou jsme pohrdli, páč nám připomínala pouhý vjezd na pole a ne cestu k mlýnu. Pro dnešek toho bylo dost a a tak jsme si to hasili domů.

 2/ projížďka s Mášou - 28.9.:

  LáďaGPS byl okolnosmi donucen žít v klidu domova, tak jsme vyrazily na opravdu babskou projížďku. Zahájeno tradičně kafem na Sychrově - tady jsme usoudili, že můžeme pokračovat, aniž bychom zmrzly. Máša podlehla nátlaku a obsadila místo vodiče. Vybraly jsme si směr Mnichovo Hradiště, Máša nás vedla přes Mohelnici nad Jizerou a kdo to zná, ví že je to hezká jízda podle vody. Pak jsme se přes Příšovice vrátily k Turnovu a odtud jsme okruh ještě prodloužily až do Železného Brodu a přes Jablonec n. N. se vrátily domů. Hezká projížďka, jen mi cestou lehce mrzly prsty v bezprstových rukavicích, moje skleroza nechala totiž celoprstové rukavice doma. Trošku pomohla přestávka  při rozloučení s Mášou a tak jsem nakonec úspěšně dofrčela domů.

3/ projížďka na KOST - 13.10.

  Už opět v plném počtu - takže přes Turnov na Kost silnicemi pokud možno bez listí a ne lesem - tak zněl požadavek Mášin a LáďaGPS ho kupodivu dokázal splnit, listí ze silnic odfoukával vítr a většinou jsme jeli otevřenou krajinou - sluníčko svítilo, krásný podzimní den - takže paráda. Akorát chybělo teplo (12°C) a tak jsme radostně slezli z mašin u hospůdky pod Kostí a chvátali na horké nápoje. Vzhledem k tomu, že tepla nepřibývalo, vyhlásili jsme rychlý přesun k domovu a dokonce bez zastávky na Sychrově. Místo toho jsme si dohodli účast na "DISKOvečeru"  kapely RETROFIVE a pak rychle prchali do tepla domova a hlavně do horké vany.

A nakonec jsme se rozehřáli večerním "rejem", kterým jsme  také pravděpodobně uzavřeli tuto motosezónu.

 

Náhledy fotografií ze složky 8_2012 Závěr sezóny